Lahjoita

Minimilahjoitus {{ minimum }}€

Lahjoita

{{ cartmessage.amount }}€ kohteelle "{{ cartmessage.fund }}" lisätty lahjoituslippaaseen.

Siirry maksamaan

Vertaispuhelinpäivystys masentuneille äideille

Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä

Voimassa

toistaiseksi

Haluatko tukea Äimä ry:n neuvontapuhelinta? Tukipuhelin päivystää tiistaisin. Äimän vertaistukipuhelimessa vastaavat tehtäväänsä koulutetut vertaistukiäidit, joilla itsellään on kokemus sairastumisesta. Tukipuhelinaikaa voi myös varata muina aikoina ja Äimä etsii auttajaksi vertaisäidin, joka on itse toipunut raskaudenajan masennuksesta tai lapsivuodepsykoosista. Koska Äimän toiminta on valtakunnallista, tarvitsemme tukipuhelimia päivystäville vapaaehtoisille ympäri Suomea.

Keräyksen tavoitteet

Jokaisella pitäisi olla joku, joka kuuntelee, ymmärtää ja hyväksyy. Teemme työtä sen puolesta, ettei kenenkään tarvitsisi selvitä yksin ja että jokaisella olisi mahdollisuus jakaa huolet jonkun kanssa. Äimän tehtäväänsä koulutetut vertaistukiäidit kuuntelevat äitejä sekä rohkaisevat ja kannustavat heitä vuoden jokaisena tiistaina. Puhelimessa myös selvitetään avun tarvetta ja autetaan avun piiriin. Varhaisessa vaiheessa ja ajoissa saatu apu suojelee perheitä tehokkaimmin.

Mihin lahjoittajan euro menee

Vertaistukipuhelin äideille on Äimän pisimpään toiminut tukimuoto, yhdistys on perustettu äitien tuen tarpeen ja siinä auttamisen ympärille vuonna 1998. Äimän vertaistukipuhelin on myös auttava linja, sinne saavat soittaa niin puolisot kuin muut huolestuneet läheiset sekä myös tietoa etsivät ammattilaiset. Koulutetut vapaaehtoisemme auttavat kaikkia, kuuntelevat ja kertovat omasta polustaan äidin tueksi tai antavat läheisille tietoa ja neuvoja, miten edetä tilanteessa. Puhelimeen saa soittaa nimettä eikä potilastietoja tallenneta, Äimä tilastoi puhelut määrinä. Äimä kouluttaa ja järjestää vapaaehtoisille työnohjauksen, sekä huolehtii heidän jaksamisestaan. Saadulla tuella hankitaan uusia puhelimia päivystävien vapaaehtoisten käyttöön, jotta vertaistukipuhelimessa on jatkuvasti päivystysvalmius.