Lahjoita

Minimilahjoitus {{ minimum }}€

Lahjoita

{{ cartmessage.amount }}€ kohteelle "{{ cartmessage.fund }}" lisätty lahjoituslippaaseen.

Siirry maksamaan

Vertaistukea nuorille Sekasin -ryhmächatissa

Nuorten mielenterveysseura - Yeesi

Lahjoitettu

260€

Voimassa

toistaiseksi

Sekasin-chat on valtakunnallinen, 12-29-vuotiaille tarkoitettu keskustelupalvelu, joka tukee mielen hyvinvointia ja mielenterveyden ongelmista selviämistä. Sekasin -ryhmächat on erityisesti yksilöchatin pitkistä jonoista johtuvaksi odotusajaksi nuorille tarkoitettu tukimuoto. Ryhmächat edistää mielenterveyttä vertaistuen ja moderoidun keskustelun keinoin ja on nuorille ilmainen. Sekasin-toimintojen missiona on, että kukaan nuori ei jää yksin pahan olon kanssa.

Keräyksen tavoitteet 

Lahjoitusvaroilla palkkaamme työntekijän tukemaan nuorten kanssa keskustelevia vapaaehtoisia ja moderoimaan keskustelua. Lahjoitusten ansiosta voimme tarjota syötävää ja korvata matkakuluja vapaaehtoisille sekä tarjota vaativaa kohtaavaa työtä tekeville työntekijöille ja vapaaehtoisille työnohjausta ja lisäkoulutusta. Mikäli saamme riittävästi lahjoituksia, tavoitteenamme on laajentaa ryhmächatin aukioloaikoja, jotta tavoitamme entistä useamman nuoren.

Mihin lahjoittajan euro menee

Vuonna 2020 nuorten halu saada apua ja tulla kohdatuksi näyttäisi lisääntyneen entisestään. Yhteydenottojen määrä Sekasin Kollektiivin ylläpitämään Sekasin-chattiin kasvoi edellisvuodesta 25% (2020: 170 171, 2019: 135 747). Yeesin ja MIELI ry:n yhteistyössä toteuttama, pitkiä jonotusaikoja helpottamaan perustettu Sekasin-ryhmächat oli vuonna 2020 auki 201 kertaa ja siellä kohdattiin 5009 nuorta. Yleisimmät keskustelun aiheet olivat arkeen, kuten opiskeluun ja työhön, liittyvät asiat, halu kertoa kuulumiset, oma paha olon sekä tiedontarve palveluista. Lähes 50% ryhmiksessä jutelleissa kokivat sen parantaneen heidän mielialaansa. Vuonna 2021 vastuu Sekasin ryhmächatista on siirtynyt aiempaa enemmän Yeesille.

Tarinoita toiminnasta

Tää ryhmächat on tällä hetkellä ainut asia mikä saa mun ajatukset hetkeks muualle.

Sekasin -chatin osallistuja

Tää ryhmis on kyllä paras, puolet ahdistuksesta sulaa pois ennen kuin edes pääsee yksilöchattiin.

Ryhmächattiin osallistunut

Lahjoita

Minimilahjoitus {{ minimum }}€

Lahjoita

{{ cartmessage.amount }}€ kohteelle "{{ cartmessage.fund }}" lisätty lahjoituslippaaseen.

Siirry maksamaan