Lahjoittamo yhdistää

Lahjoittamo on täysin uusi Goodwill ry:n ylläpitämä palvelu, jossa lahjoittajat kohtaavat apua tarvitsevat. Ensimmäistä kertaa voit löytää eri sote-järjestöjen lahjoituskohteet samasta paikasta. Klikkaa siis itsesi lahjoituskohteisiin täältä ja löydä sinua kiinnostava aihepiiri, jota haluat tukea! Lahjoittamo kasvaa jatkuvasti uusilla keräyskohteilla.

Klikkaa itsesi lahjoituskohteisiin ja auta!

Lahjoittamo tekee työtä kerätäkseen yhteen suomalaisen sote-alan järjestösektorin, mutta keskiössä ovat lahjoittajien omat mielenkiinnon kohteet. Oli sydäntäsi lähellä sitten yksinäisyyden estäminen, mielenterveystyön tukeminen tai monikulttuurisuustyön edistäminen, Lahjoittamosta löydät lahjoituskohteet eri teemojen mukaan. Lahjoituskohteen valinta ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Monipuolisia lahjoituskohteita

Lahjoittamo näki päivänvalon keväällä 2021. Lahjoittamosta löydät keräyskohteet teemoittain, jolloin navigointi omien kiinnostuksen kohteiden mukaan helpottuu huomattavasti. Järjestöt tuottavat sisällöt omille sivuilleen, joten kohteita selaillessasi saat hyvän ikkunan järjestöjen päivittäiseen toimintaan.

Mikäli mielessäsi on tietty järjestö, jonka työhön haluaisit tutustua, Lahjoittamo tarjoaa sivuillaan myös listan kaikista mukana olevista järjestöistä. Tasapuolisuus on meille äärimmäisen tärkeää, joten pidämme huolta, että kaikenlaiset keräyskohteet ja järjestöt saavat alustallamme yhtä paljon näkyvyyttä. Keräyskohteet valikoituvat esiin satunnaisessa järjestyksessä eivätkä järjestöt voi ostaa esimerkiksi mainostilaa omille kohteilleen.

Pikalahjoitus pelastaa kiireisen lahjoittajan

Olemme halunneet tehdä kohteiden selailusta lahjoittajalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Mikäli mielekästä lahjoituskohdetta ei kuitenkaan selailusta huolimatta tunnu löytyvän ja auttamisen halu olisi suurta, sivustolla on myös mahdollisuus pikalahjoituksiin. Pikalahjoituksien kohteet arvotaan niin, että ne näkyvät sinulle aina satunnaisessa järjestyksessä. Tällä tyylillä kiireinen tai seikkailunhaluinen lahjoittaja löytää vaivattomasti itselleen mielekkäitä kohteita.

Lahjoittamo on helppo tapa lahjoittaa

Usein kysytyt kysymykset

Lahjoittamosta löydät kohteita teemoittain sekä järjestölistauksen mukaan. Navigoidessasi teemojen mukaan Lahjoittamo tarjoaa sinulle järjestöjen keräyskohteita satunnaisessa järjestyksessä. Tasapuolisuus on meille tärkeää, joten jokainen järjestötoimija on alustallamme samalla viivalla. Voit myös selailla keräyskohteita järjestöjen mukaan sekä tarvittaessa järjestellä kohteet haluamaasi järjestykseen itsenäisesti. Mikäli mielekästä lahjoituskohdetta ei selailusta huolimatta tunnu löytyvän ja haluat kuitenkin auttaa, sivustolla on myös mahdollisuus pikalahjoituksiin. Tällöin arvomme kohteet tutustuttavaksi satunnaisessa järjestyksessä.

Lahjoittamo toimii non profit periaatteella eli emme ota järjestöille lahjoitetuista varoista penniäkään. Lahjoittamossa mukana olevilla järjestöillä on oma sopimus maksupalveluntarjoajan kanssa, joten palvelun kautta lahjoitetut rahat menevät suoraan järjestön ilmoittamalle keräystilille. Järjestöt tuottavat myös raportointia keräyskohteistaan. Raportit löydät keräyskohteiden ”Raportit” -välilehdeltä, jonne järjestötoimijat tuottavat materiaalia keräyskohteen tuloksista. Mikäli kyseessä on uusi keräyskohde, kyseistä välilehteä ei välttämättä vielä löydy jokaisen keräyksen kohdalta.

Suomessa on tällä hetkellä noin 70 000 järjestöä, joista sote-alalla vaikuttaa yli 11 000 toimijaa. Itselleen merkityksellisen lahjoituskohteen löytäminen ei ole välttämättä helppoa, joten haluamme auttaa sinua. Merkittävin hyöty Lahjoittamon kautta lahjoittamisessa on nimenomaan mahdollisuus tutustua erilaisiin keräyksiin samassa paikassa. Suomalainen lahjoittaja kaipaa lisää tietoa ja läpinäkyvyyttä lahjoittaessaan rahaa. Tähän haasteeseen me Lahjoittamossa pyrimme vastaamaan.

Vaadimme kaikilta mukaan tulevilta järjestöiltä rahankeräysluvan. Järjestöt ilmoittautuvat palveluumme ottamalla meihin yhteyttä ja käsittelemme hakemukset saapumisjärjestyksessä. Ennen Lahjoittamon julkaisua olemme ottaneet myös itse yhteyttä kiinnostaviin järjestökentän toimijoihin. Pyrimme huolehtimaan siitä, että lahjoittajille on tarjolla keskenään erilaisia keräyskohteita mahdollisimman monipuolisesti. Toistaiseksi Lahjoittamon eri kategoriat ovat täyttyneet tasapuolisesti.

Jokaisella palveluun mukavaan tulevalla järjestöllä on rahankeräyslupa, joka haetaan Poliisihallitukselta. Lupaa hakiessaan järjestön täytyy toimittaa poliisille selvitys siitä, miten rahankeräysten ja kerättävien varojen käytön valvonta on tarkoitus järjestää. Lisäksi hakemukseen tulee liittää yhdistyksen tai säätiön rekisteriote, jäljennös säännöistä, toimintakertomus, viimeisin tilinpäätös sekä rahankeräyksestä päättävien asianomaisten yhteystiedot ja henkilötunnukset. Järjestö on siis käynyt luvan saadakseen läpi tarkan selvitystyön Poliisihallituksen toimesta. Lahjoittamossa pyydämme kaikkia järjestöjä toimittamaan meille rahankeräysluvan, tuoreimman tilinpäätöksen sekä vuosikertomuksen.  Rahankeräysluvan numero näkyy myös Lahjoittamossa jokaisen järjestön omalla sivulla. Tämän lisäksi tapaamme henkilökohtaisesti jokaisen mukaan lähtevän järjestön henkilöstöä ja keskustelemme heidän kanssaan tulevista keräyskohteista sekä järjestön toiminnasta. Mahdollisten huijausyritysten riski on siis karsittu minimiin.

Lahjoittamosta löydät järjestön rahankeräysluvan numeron ja luvan voimassaoloajan sekä järjestön koko nimen. Järjestöjen rahankeräysluvat tai tarkat tiedot luvan sisällöstä löytyvät järjestöjen verkkosivuilta, minne pääset navigoimaan järjestön omilta sivuilta löytyvän verkko-osoitteen kautta. Mikäli sinua kiinnostaa tarkemmin luvan sisältö, voi asiaa tiedustella kyseisen järjestön edustajilta esimerkiksi sähköpostitse.

Lahjoittamossa on käytössä minimilahjoitussummat. Tämä johtuu siitä, että maksupalveluntarjoaja Paytrail Oyj ottaa aina pienen käsittelymaksun ennen kuin lahjoitettu raha päätyy järjestön tilille. Lahjoittamo ei ota lahjoitetusta summasta penniäkään. Kun minimilahjoitus on asetettu viiteen euroon, järjestöille kulkeva lahjoitussumma on hiukan suurempi. Lahjoitusboksissa näkyy myös kolme esimerkkisummaa, jotka järjestöt voivat määritellä itse. Näiden summien tarkoitus on antaa vinkkejä siihen, millaisia lahjoitussummia järjestöt kenties toivovat saavansa. Voit tästä huolimatta valita itse summan minkä haluat lahjoittaa.

Lahjoittamoa ylläpitää Goodwill ry niminen yhdistys, joka on perustettu vuonna 2017 tukemaan erilaisia sosiaalisia innovaatioita. Yhdistyksestämme voit lukea lisää Tietoa meistä -sivulta. Goodwill ry ei hyödy Lahjoittamon kautta tehdyistä lahjoituksista. Lahjoittamon kehitystyön on mahdollistanut kolmivuotinen STEA-rahoitus ja raportoimme jatkuvasti hankkeen etenemisestä sekä tuloksista STEAlle. Yhdistykseemme voit tutustua myös Goodwill ry:n omilta verkkosivuilta.

Meille voit esittää myös suoraan kysymyksiä yhteydenottolomakeen kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hei@lahjoittamo.fi. Tiimimme jäsenten sähköpostiosoitteet löytyvät myös Tietoa meistä -sivulta.

Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Meidät tavoittaa myös sähköpostitse. Lahjoittamon asiakaspalvelija vastaa kaikkiin kysymyksiin osoitteessa hei@lahjoittamo.fi

Palaamme asiaan 1-3 arkipäivän kuluessa.