kiipeilijä auttamassa toista auringonlaskussa

Tietoa meistä

Lahjoittamo

Lahjoittamo on Goodwill ry:n kehittämä lahjoituspalvelu, jossa luomme mahdollisuuksia hyvän tahdon toteutumiselle helpottamalla lahjoittamista sosiaali- ja terveysjärjestöille sekä luomalla hyviä käytäntöjä osaamisen lahjoittamiseen. Lahjoittamo on järjestöille maksuton palvelu eikä Goodwill ry hyödy palvelun kautta lahjoitetuista varoista senttiäkään. Tämä mahdollisuus tarjoutuu järjestöille ja lahjoittajille, koska Goodwill ry:n toiminta on rahoitettu STEAn varoin.

Tutustu Lahjoittamoon tarkemmin

Goodwill ry

Goodwill ry perustettiin vuonna 2017 tukemaan uusien sosiaalisten innovaatioiden syntymistä. Joukossamme on monipuolisesti eri alojen osaajia niin järjestömaailmasta kuin yrityselämästä. Uskomme monialaiseen yhteistyöhön ja ammatillisen kokemuksen yhdistämiseen. 

Ajatus rahan ja osaamisen lahjoittamisen helpottamisesta oli kehittynyt vuosien varrella Goodwill ry:n puheenjohtaja Tuomo Salovuoren mielessä. Yhdistys osallistui vuonna 2018 sosiaali- ja terveysministeriön ideahautomoon, jossa kehitettiin uusia konsepteja vapaaehtoistoimintaan. Järjestöjen varainhankintaa ja osaamisen lahjoittamista helpottava Lahjoittamo-hanke ylsi STEAn ideakilpailussa parhaiden ideoiden joukkoon ja sai rahoituksen yli 100:n kilpailevan ehdokkaan joukosta. Hanke starttasi 2019 ja lopputuloksena syntyi Lahjoittamo, joka julkaistiin vuoden 2021 keväällä.

Tutustu Goodwill ry:n tarinaan tarkemmin

Toiminta

Ensimmäisen toimintavuoden aikana järjestöjen ja lahjoituskohteiden määrä Lahjoittamossa kasvoi vauhdilla ja kiinnostus oli suurta. Järjestöjä liittyi mukaan kaikkiin Lahjoittamon kategorioihin.

Toisen toimintavuoden aikana palvelun tunnettuutta pyritään kasvattamaan viestinnän ja markkinoinnin avulla, jotta suuri yleisö löytää palvelun ja huomaa järjestötyön tärkeyden. Järjestöjen määrä jatkaa edelleen kasvua ja tavoitteena on lisätä ja monipuolistaa järjestöjen kanssa tehtävää yhteistyötä. Toiveissa on kasvattaa Lahjoittamon tarjontaa lisäämällä mukaan osaamisen lahjoittaminen sekä ympäristöjärjestöt.

Lahjoittamon visio 2027

Lahjoittamo on monipuolisia palveluja tarjoava hyvänvälitystoimisto, joka on juurruttanut positiivisen muutoksen lahjoittamisen kulttuurissa ja synnyttänyt uudenlaisen lahjoittajaidentiteetin. Olemme vakiinnuttaneet oman rahoituksemme sekä paikkamme yhteiskunnallisena toimijana ja asiantuntijaorganisaationa.

Tiimi

Otso Saarikoski

Projektipäällikkö / Palvelumuotoilija

+358 44 743 3170

Minsku Eklund

Viestintä- ja asiakkuusvastaava

+358 44 241 6321

Tuomo Salovuori

Hallituksen puheenjohtaja

+358 44 231 4456

Katri Einamo

Markkinointiasiantuntija

+358 41 317 3114

Yhteistyökumppanimme

Sinustako uusi työkaverimme?

Tällä hetkellä meillä ei ole avoimia työpaikkoja, mutta jos toimintamme kiinnostaa, voit lähettää meille vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen

hei@lahjoittamo.fi