kiipeilijä auttamassa toista auringonlaskussa

Tietoa meistä

Lahjoittamo

Lahjoittamo on Goodwill ry:n kehittämä lahjoituspalvelu, joka siirtyi 1.5.2023 SOSTEn hallintaan. SOSTEn yhteystiedot. Lahjoittamossa luomme mahdollisuuksia hyvän tahdon toteutumiselle helpottamalla lahjoittamista sosiaali- ja terveysjärjestöille sekä luomalla hyviä käytäntöjä osaamisen lahjoittamiseen. Lahjoittamo on järjestöille maksuton palvelu eikä SOSTE hyödy palvelun kautta lahjoitetuista varoista senttiäkään. Tutustu Lahjoittamoon tarkemmin

Ajatus Lahjoittamon taustalla ja Goodwill ry:n tarina

Goodwill ry perustettiin vuonna 2017 tukemaan uusien sosiaalisten innovaatioiden syntymistä. Joukossamme on monipuolisesti eri alojen osaajia niin järjestömaailmasta kuin yrityselämästä. Uskomme monialaiseen yhteistyöhön ja ammatillisen kokemuksen yhdistämiseen. 

Ajatus rahan ja osaamisen lahjoittamisen helpottamisesta oli kehittynyt vuosien varrella Goodwill ry:n puheenjohtaja Tuomo Salovuoren mielessä. Yhdistys osallistui vuonna 2018 sosiaali- ja terveysministeriön ideahautomoon, jossa kehitettiin uusia konsepteja vapaaehtoistoimintaan. Järjestöjen varainhankintaa ja osaamisen lahjoittamista helpottava Lahjoittamo-hanke ylsi STEAn ideakilpailussa parhaiden ideoiden joukkoon ja sai rahoituksen yli 100:n kilpailevan ehdokkaan joukosta. Hanke starttasi 2019 ja lopputuloksena syntyi Lahjoittamo, joka julkaistiin vuoden 2021 keväällä. Toukokuussa 2023 Lahjoittamo siirtyi SOSTEn hallintaan.

Tutustu Goodwill ry:n tarinaan tarkemmin