mies ja nainen tekevät ruokaa nuotion äärellä

Järjestökumppanit

Lahjoittamo on Goodwill ry:n kehittämä lahjoituspalvelu, joka kerää saman katon alle eri kokoisia sosiaali- ja terveysalan järjestöjä. Alustallamme näkyvyyttä keräyksilleen saavat niin pienet toimijat kuin isommat järjestöt. Uskomme kaikessa toiminnassamme tasapuolisuuteen, avoimuuteen ja luotettavuuteen. Haluamme olla järjestökentällä lämmin yhteistyökumppani, joka tarjoaa järjestöille uuden kanavan varainhankintaan. Missiomme on tuoda yhteen lahjoittaja ja järjestö helposti sekä vaivattomasti. Lahjoittamossa tarjoamme kaikille järjestöille oman tilan, missä järjestöt voivat kertoa toiminnastaan, keräyksistään sekä avunsaajista. Meille jokainen toimija on yhtä tärkeä ja arvokas.

Näin pääset mukaan

Lahjoittamo palvelee tällä hetkellä sosiaali- ja terveysalalla toimivia järjestöjä. Palveluun tulevilta järjestöiltä vaadimme ainoastaan rahankeräysluvan sekä resursseja omaa järjestöä ja keräyksiä koskevaan sisällöntuottamiseen. Rahankeräysluvan on oltava maksupalveluntarjoaja Paytrailin linjauksesta johtuen koko Suomen laajuinen (pl. Ahvenanmaa). Autamme järjestöjä jokaisessa prosessin vaiheessa ja haluamme, että mukaan tuleminen on mahdollisimman vaivatonta ja helppoa. Mikäli kiinnostuit, täytä sivulla oleva ilmoittautumislomake. Kerro viestissä hiukan järjestösi toiminnasta ja siitä, minkälaisia keräyskohteita teillä on.

Usein kysytyt kysymykset

Hienoa, että olet kiinnostunut Lahjoittamosta! Meille on tärkeää tehdä mukaan lähtemisestä mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Kun olet ollut meihin yhteydessä, asiakkuusvastaavamme ottaa teihin yhteydessä 1-3 arkipäivän kuluessa tarkistettuaan ensin, onko järjestöllä rahankeruulupaa (koko Suomen laajuinen) ja millaista toimintanne on. Alkuvaiheessa otamme mukaan vain sosiaali- ja terveysalan toimijoita STEA -rahoituksestamme johtuen. Tavoitteenamme on kuitenkin laajentaa toimintaa myöhemmin myös muihin järjestöihin. Yhteydenoton jälkeen sovimme ensimmäisen palaverin, jossa esittelemme Lahjoittamoa ja kerromme tarkemmin mukaan tulemisesta palveluun. Mikäli päätätte liittyä Lahjoittamoon, sovimme seuraavaksi sisällöntuotantopalaverin. Tässä tapaamisessa kerromme teille, millä tavoin toimitatte meille järjestöänne ja lahjoituskohteitanne koskevat sisällöt. Sisällöntuotannon lisäksi Lahjoittamossa mukana olo ei vaadi teiltä muuta kuin meidän kauttamme tehtävän sopimuksen maksupalveluntarjoajan kanssa.

Lahjoittamon hyödyntäminen ei maksa järjestöille mitään. Maksupalvelutarjoajana Lahjoittamossa toimii Paytrail Oyj. Paytrail ottaa jokaisesta kerätystä lahjoituksesta pienen summan, joka erotellaan lahjoittajalle vielä erikseen maksuvaiheessa. Lahjoittamo ja Goodwill ry ei veloita lahjoituksista mitään vaan tarjoamme palvelun järjestötoimijoille ja lahjoittajille ilmaiseksi.

Palveluun pyrkijöitä on paljon, joten joudumme alkuun tekemään jonkin verran valintoja. Koska haluamme aina toimia tasavertaisesti ja jokaisen toimijan asiaa kunnioittaen, valitsemme hakijoita ilmoittautumisjärjestyksessä painottaen eri kategorioiden tasapuolista täyttymistä. Haluamme palvella lahjoittajaa tarjoamalla mahdollisimman erilaisia ja monipuolisia keräyskohteita, joten meille on tärkeää, että jokaisesta Lahjoittamon lahjoituskategoriasta löytyy mahdollisimman laaja tarjonta erilaisia kohteita.

Lahjoittamo on tällä hetkellä suunnattu ainoastaan sosiaali- ja terveysalan järjestöille. Lahjoittamoa on kehitetty kolmen vuoden hankkeena STEA -rahoituksella, mistä johtuen rajaus on tehty palvelun alkuvaiheessa koskemaan vain sosiaali- ja terveysalan toimijoita. Pyrimme kuitenkin löytämään keinoja palvelun skaalaamiseksi koskemaan myös muita järjestökentän toimijoita, joten hyvä keino pysyä kehitystyöstämme kartalla on tilata kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme.

Vaadimme rahankeräysluvan varmistaaksemme, että rahaa keräävä taho on luotettava ja poliisi on varmistanut järjestön toiminnan asianmukaisuuden. Rahankeräyslupaa haetaan Poliisihallitukselta. Alustalla vaaditaan koko Suomea koskeva lupa maksupalveluntarjoajasta johtuen. Käytössä on tällä hetkellä kaksi lupamuotoa: toistaiseksi voimassaoleva rahankeräyslupa (yleisimmin vaadimme tämän) sekä pienkeräykset. Luvan anominen maksaa 300e ja käsittelyaika on 2-4 kuukautta. Järjestöiltä vaaditaan erillinen pankkitili rahankeräystä varten. Hakemus lähetetään Poliisihallitukselle joko postilla, sähköpostilla tai poliisin sähköisen asiointipalvelun kautta. Jälkimmäiseen tarvitaan Suomi.fi-tunnukset. Lisätietoja voit lukea osoitteesta: https://poliisi.fi/rahankeraysluvat

Lahjoittamoa kohtaan on ollut paljon mielenkiintoa järjestökentällä ja mukaan on jo nyt marraskuussa 2021 ilmoittautunut vajaat 100 järjestöä. Henkilöstömuutoksista johtuen Lahjoittamon parissa puuhaa tällä hetkellä hyvin pieni tiimi, joten joudumme laittamaan hetkeksi Lahjoittamon ovet kiinni. Otamme uusia järjestöjä mielellämme mukaan ensi vuoden puolella.

Liity hyväntekijöiden seuraan

Meidän toimintaamme tukevat jo monet yritykset sekä asiantuntijatahot. Lue lisää siitä pro bono toiminnastamme.

Lue lisää