mies ja nainen tekevät ruokaa nuotion äärellä

Järjestökumppanit

Lahjoittamo on SOSTEn hallinnoima lahjoituspalvelu, joka kerää saman katon alle eri kokoisia sosiaali- ja terveysalan järjestöjä. Alustallamme näkyvyyttä keräyksilleen saavat niin pienet toimijat kuin isommat järjestöt. Uskomme kaikessa toiminnassamme tasapuolisuuteen, avoimuuteen ja luotettavuuteen. Haluamme olla järjestökentällä lämmin yhteistyökumppani, joka tarjoaa järjestöille uuden kanavan varainhankintaan. Missiomme on tuoda yhteen lahjoittaja ja järjestö helposti sekä vaivattomasti. Lahjoittamossa tarjoamme kaikille järjestöille oman tilan, missä järjestöt voivat kertoa toiminnastaan, keräyksistään sekä avunsaajista. Meille jokainen toimija on yhtä tärkeä ja arvokas.

Osaamisen lahjoittaminen yritykseltä järjestölle

Yritykset ovat yhä halukkaampia tekemään ei-rahallisia lahjoituksia järjestöille. Yksi syy lahjoittamiseen on, että myös yritysten asiakkaat kokevat tätä kautta olevansa osa hyvän tekemistä, osa jotain suurempaa, joka muuttaa maailmaa. Yritykset käyttävät lahjoituksia brändinsä tukena ja jopa strategisena työkaluna; lahjoittamisella on aina jokin sanoma. Moni yritys ei pysty lahjoittamaan rahaa, joten osaamisen lahjoittaminen on vaihtoehtoinen tapa tehdä hyvää, ja saattaa viestinnällisesti ja markkinoinnillisesti ajatellen olla jopa näkyvämpi ja siten kannattavampi tapa lahjoittaa. Mitä suurempi yritys on, sen suurempi sosiaalisen vastuullisuuden ja takaisin antamisen mentaliteetti siellä monesti vallitsee.

Lahjoittamo-hankkeen aikana on syntynyt osaamisen lahjoittamisen opas, jonka tavoitteena on esitellä osaamisen lahjoittamisen hyvät käytännöt sekä osaamistaan lahjoittavalle yritykselle että lahjoituksen vastaanottavalle järjestölle. Opas auttaa osaamisen lahjoittamiseen osallistuvia osapuolia järjestämään toiminnan mahdollisimman tehokkaasti ja saumattomasti.

Näin pääset mukaan Lahjoittamoon

Lahjoittamo palvelee tällä hetkellä sosiaali- ja terveysalalla toimivia järjestöjä. Palveluun tulevilta järjestöiltä vaadimme ainoastaan rahankeräysluvan, resursseja omaa järjestöä ja keräyksiä koskevaan sisällöntuottamiseen sekä aktiivisuutta näkyvyystyöhön esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Rahankeräysluvan on oltava maksupalveluntarjoaja Paytrailin linjauksesta johtuen koko Suomen laajuinen (pl. Ahvenanmaa). Mikäli kiinnostuit, täytä sivulla oleva ilmoittautumislomake.

Keinoja näkyvyyden lisäämiseksi

Näkyvyys ja tunnettuus on meille kaikille elintärkeää, jotta järjestöjen vaikuttava työ tulee kaikkien tietoon ja lahjoitukset lisääntyvät. Tähän työhön kutsumme teidät kumppanit mukaan.

Tässä on vinkkinä muutamia keinoja näkyvyyden lisäämiseksi:

  • Sosiaalinen media: Jaa Lahjoittamon julkaisuja ja merkitse meidät niihin, tykkää, kommentoi ja aktivoi omia seuraajianne mukaan. Voit jakaa keräyskohteenne Facebookiin ja Twitteriin suoraan keräyskohdesivultanne. #lahjoittamo #hyvänvälitystoimisto
  • Verkkosivut: Kerro, että olette mukana Lahjoittamossa (valmiit tekstit ja kuvat löytyvät alta) sekä lisää suorat linkit Lahjoittamosta löytyviin keräyskohteisiin.
  • Tarinat: Julkaisemme Lahjoittamon blogissa ja somessa kirjoituksia mm. ihmisten omakohtaisista kokemuksista, järjestöjen toiminnasta ja monista ajankohtaisista aiheista. Jos innostut kirjoittamaan, ole yhteydessä, niin saat tarkemmat ohjeet.
  • Tapahtumat: järjestämme erilaisia tapahtumia ja osallistumme esim. messuille. Niihin otamme mielellämme mukaan järjestöjä kertomaan omasta toiminnastaan. Jos kiinnostuit, ole meihin yhteydessä.

Tehdään järjestö- ja hyväntekeväisyystyötä tunneksi yhdessä!

Mukana Lahjoittamossa

Jos haluat kertoa olevasi mukana Lahjoittamon toiminnassa, voit käyttää valmista tekstiä ja kuvaa:

”Lahjoittamo on hyvänvälitystoimisto, joka yhdistää järjestöt ja lahjoittajat uudella, helpolla ja luotettavalla tavalla antaen äänen myös pienille ja keskisuurille järjestöille. Visiomme on tehdä lahjoittamisesta luonteva osa kulttuuria. Kun auttaa muita, itsellekin tulee hyvä olo. Tehdään yhdessä hyvää!”

#lahjoittamo #onneksionjoku #100järjestötekoa

Usein kysytyt kysymykset

Hienoa, että olet kiinnostunut Lahjoittamosta! Meille on tärkeää tehdä mukaan lähtemisestä mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Kun olet ollut meihin yhteydessä (lomake), lähetämme sinulle ohjeet jatkotoimiin noin viikon kuluessa.

Varmista ennen ensimmäistä yhteydenottoa, että järjestöllänne rahankeruulupa koko Suomen laajuisena. Otamme mukaan vain sosiaali- ja terveysalan järjestöjä.

Mikäli päätätte liittyä Lahjoittamoon, toimittakaa järjestönne ja keräyskohteiden tiedot saamien linkkienne kautta ja palauttakaa allekirjoitettu sopimus.

Lahjoittamon hyödyntäminen on järjestölle maksuton. Maksupalvelutarjoajana Lahjoittamossa toimii Paytrail Oyj. Paytrail ottaa jokaisesta kerätystä lahjoituksesta pienen summan, joka erotellaan lahjoittajalle vielä erikseen maksuvaiheessa. Lahjoittamo ja SOSTE ei veloita lahjoituksista mitään vaan tarjoamme palvelun järjestötoimijoille ja lahjoittajille ilmaiseksi.

Saat yhteistyön aloittamishetken mukaiset hintatiedot Jatkotoimet viestin yhteydessä. Välityshinnat voit myös tarkistaa Paytrail Oyj:ltä.

Lahjoittamo on tarkoitettu sosiaali- ja terveysjärjestöille.

Lahjoittamo on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan järjestöille. Voimme tehdä poikkeuksen, jos lahjoituskohde on sellainen, että siinä tehdään tosiasiallisesti yhteistyötä nimettyjen sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kanssa.

Vaadimme rahankeräysluvan varmistaaksemme, että rahaa keräävä taho on luotettava ja toimivaltainen viranomainen on varmistanut järjestön toiminnan asianmukaisuuden. Rahankeräyslupaa haetaan Poliisihallitukselta. Alustalla vaaditaan koko Suomea koskeva lupa maksupalveluntarjoajasta johtuen.

Lisätietoja voit lukea osoitteesta: https://poliisi.fi/rahankeraysluvat

Kyllä voitte. Lahjoittamoon mukaan tuleminen ei rajoita muuta varainhankintaanne.

Liity hyväntekijöiden seuraan

Meidän toimintaamme tukevat jo monet yritykset sekä asiantuntijatahot. Lue lisää siitä pro bono toiminnastamme.

Lue lisää