Aurinkotuoli ja keltaiuta rekvisiittaa

Miksi kesälläkin tarvitaan lahjoituksia?

Kesä on monelle yksinäistä aikaa

Kun kesä ja loma-aika alkavat, moni kokee yksinäisyyttä. Työpaikat hiljenevät ja koulut sulkevat ovensa. Arjesta katoaa helposti normaali rytmi eikä aiemmin lähes päivittäin tapaamiaan ihmisiä enää näe. Sosiaalinen verkosto pienenee tai katoaa kokonaan. Näyttää siltä, että kaikki muut kyllä matkustavat, mökkeilevät, veneilevät ja vaikka mitä muuta, mutta itse istuu kotona neljän seinän sisällä. Tuntuu, että kesää pitää suorittaa ja arkeen palatessa pitää olla hienot kesäkokemukset kerrottavana. Rahaakin on oltava tonneja, jotta somessa esitetyt lomakuvat tekevät muihin vaikutuksen. Surullista ja lannistavaa, mutta todellisuutta monelle.

Pitääkö sitä kesää sitten suorittaa? Pitääkö olla kesän jälkeen miljoona kokemusta rikkaampi ja ruskettunut? Mitä jos ei halua tai pysty? Voisiko jokaisella olla ihan oman näköinen kesä eikä kokemuksia tarvitsisi vertailla ja kokea huonommuutta, jos on viettänyt kesän leväten ja omasta seurasta nauttien?

Kaipaatko sittenkin aktiviteetteja ja seuraa?

Ehkä kuitenkin kaipaisit tekemistä ja seuraa, mutta lomabudjetti on pieni tai sitä ei ole ollenkaan. Ei ole ketään kenen kanssa keksisi tekemistä eikä yksin huvita lähteä mihinkään. Et ole varmasti ainoa. Moni painii samojen ajatusten kanssa.

Lahjoittamon somen kesäkalenteri ( Facebook ja Instagram ) tarjoaa vinkkejä ja ideoita maksuttomiin tai edullisiin kesäpuuhiin. Suomen luonto on kaunis ja se on kaikkien saatavilla. Tee eväät mukaan ja suuntaa metsään tai rannalle. Tutustu oman paikkakuntasi nähtävyyksiin, valokuvaa tai vaikka geokätköile. Parhaat muistot syntyvät, kun nautit hetkestä.

Järjestöjen kesätoiminnasta seuraa

Monet järjestöt toimivat aktiivisesti myös kesällä. Ne järjestävät tapahtumia, päivystävät tukipuhelimien ja chattien äärellä ja kouluttavat tukihenkilöitä erilaisiin tehtäviin. Ne toivottavat tervetulleiksi vapaaehtoiset, joiden työhön järjestötoiminta isolta osin nojaa. Samanhenkisten ihmisten keskuudesta voi löytyä uusia kavereita ja mielekästä tekemistä. Voisiko järjestötoiminta olla avuksi tehdessäsi kesän suunnitelmia? Tai voisitko sinä lahjoittaa järjestöille aikaasi tai osaamistasi?

Miksi kesälläkin tarvitaan lahjoituksia?

Vapaaehtoisten lisäksi järjestöissä toimii iso liuta palkattuja henkilöitä pyörittämässä toimintaa ja auttamassa ihmisiä. Niiden toimintaa rahoitetaan monin eri tavoin, joista yksi on lahjoitukset. Ilman lahjoituksia, monen järjestön toiminta olisi suppeampaa ellei jopa mahdotonta. Kesällä ihmisten ongelmat eivät katoa eikä järjestötoiminta ole tauolla, päinvastoin. Jotta hyvinvointiyhteiskuntamme palveluita tukevat järjestöt voivat toimia läpi vuoden, tarvitaan lahjoituksia, myös kesällä. Pienet järjestöt eivät ole niitä kaikkein näkyvimpiä, mutta ne tekevät äärettömän tärkeää työtä jokainen omalla sarallaan. Ne haluavat auttaa kesälläkin, sillä ihmisten tarpeet ja ongelmat eivät lomaile.

Tutustu kohteisiin, mikä voisi olla sinun hyvä tekosi?