Lahjoita

Minimilahjoitus {{ minimum }}€

Lahjoita

{{ cartmessage.amount }}€ kohteelle "{{ cartmessage.fund }}" lisätty lahjoituslippaaseen.

Siirry maksamaan

Vertaisryhmätoimintaa FASD-nuorille

Kehitysvammaliitto

Lahjoitettu

30€

Voimassa

toistaiseksi

Suomessa syntyy vuosittain 600–3000 äidin raskaudenaikaisen alkoholinkäytön vaurioittamaa FASD-lasta. Raskaudenaikainen alkoholinkäyttö voi aiheuttaa lapselle neurologisia oireita ja vaikeimmillaan kehitysvamman. Näistä lapsista tulee monen eri tuen ja järjestelmän lapsia, ja osasta väliinputoajia. Kehitysvammaliitto on ainoa taho, joka järjestää neuvontaa ja vertaistukea FASD-nuorille. Lahjoittamalla autat meitä järjestämään lisää vertaistukea FASD-nuorille!

Keräyksen tavoitteet

Vertaisryhmissä FASD-nuoret tapaavat usein ensimmäistä kertaa muita nuoria, jotka ovat samassa tilanteessa. Toisten samankaltaisten nuorten kohtaaminen auttaa käsittelemään ja ymmärtämään vammaisuutta ja toteuttamaan omia haaveita vammasta huolimatta. Vertaistoiminta voi myös auttaa nuoria itsenäistymään ja antaa kannustusta työ- tai opiskelupaikan hankkimiseen. Vertaisryhmätoiminta lieventää myös yksinäisyyttä ja vahvistaa nuorten itsetuntoa.

Mihin lahjoittajan euro menee

Kerätyillä varoilla järjestämme vertaisryhmätoimintaa nuorille sekä lähitapaamisina että virtuaalisesti. Vuodesta 2009 alkaen on kokoontunut 4 vertaisryhmää, joissa jokaisessa on ollut 4-6 osallistujaa. Tapaamisia on järjestetty kerran kuukaudessa. Tapaamisten teemoja ovat esimerkiksi ihmissuhteet, elämänhallinta, mielenterveys ja FASD-tieto. Olemme järjestäneet nuorille myös erilaisia koulutuksia, esimerkiksi esiintymiskoulutusta. Kerätyillä varoilla voimme vertaistuen tarjoamisen lisäksi kutsua nuoria eri tilaisuuksiin kertomaan kokemuksistaan sekä FASD-verkoston tapahtumiin, joihin osallistuu myös sijaisvanhempia.

Tarinoita toiminnasta

Tää ryhmä on ihan huippu, koska täällä tsemppaa porukka toisiaan ja kirjottaa onnistumisista, mikä auttaa tsemppaa muita eteenpäin. Täältä saa apua tarvittaessa polskia eteenpäin.

Rohkaistuin parikymppisenä tuomaan tarinani julki ja sain siitä todella paljon rohkeutta ja itsevarmuutta. Ja sain sitä kautta myös uusia ystäviä, vertaistuen avulla.

Lahjoita

Minimilahjoitus {{ minimum }}€

Lahjoita

{{ cartmessage.amount }}€ kohteelle "{{ cartmessage.fund }}" lisätty lahjoituslippaaseen.

Siirry maksamaan