Lahjoita

Minimilahjoitus {{ minimum }}€

Lahjoita

{{ cartmessage.amount }}€ kohteelle "{{ cartmessage.fund }}" lisätty lahjoituslippaaseen.

Siirry maksamaan

Lasten ja nuorten puhelin ja chat

MLL

Lahjoitettu

75€

Voimassa

toistaiseksi

Liian monelta lapselta puuttuu läheltään aikuinen, jolle voisi kertoa asioistaan ja purkaa huoliaan. Aikuinen, jolla olisi aikaa keskittyä ja kuunnella. Siksi MLL:n Lasten ja nuorten puhelin vastaa vuoden jokaisena päivänä. Yhteyttä voi ottaa nimettömästi ja luottamuksellisesti, soittamalla, nettikirjeellä tai chatissa. Puhelut ovat maksuttomia. Puheluja tulee niin paljon, että läheskään kaikkiin ei pystytä vastaamaan.

Keräyksen tavoitteet

Lahjoittamalla varmistat, että:

  • voimme kuunnella lapsille tärkeät asiat
  • kouluttaa uusia vapaaehtoisia
  • maksaa soittajien puhelut.

Mihin lahjoittajan euro menee

Vuonna 2020 MLL:n Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa vastattiin yhteensä
15 134 yhteydenottoon. Niistä 11 640 oli puheluita, 1 641 nettikirjeitä ja 1 680 chat-keskusteluja. Vuonna 2020 pystyimme vastaamaan noin joka 10. soitonyritykseen. Valitettavan moni joutuu siis yrittämään monta kertaa ennen kuin pääsee läpi.

Vuonna 2020 puheluista 70 % tuli alle 15-vuotiailta lapsilta ja nuorilta. Puheluiden kestot vaihtelevat muutamasta minuutista useampaan tuntiin. Usein lapsella tai nuorella on elämässä isoja huolia ja puhelut tarjoavat hänelle mahdollisuuden keskustella ja purkaa mieltä sekä saada tukea ja kannattelua. Lasten ja nuorten yhteydenottojen aiheita ovat mm. arjen yksinäisyys, vertaissuhteet, seksuaalisuus, psyykkinen terveys, kiusaaminen ja kaltoinkohtelu. Vuodesta 2020 alkaen lapset ja nuoret ovat voineet ottaa yhteyttä myös ruotsinkieliseen palveluumme.