Lahjoita

Minimilahjoitus {{ minimum }}€

Lahjoita

{{ cartmessage.amount }}€ kohteelle "{{ cartmessage.fund }}" lisätty lahjoituslippaaseen.

Siirry maksamaan

Auta nuoria syrjäytymisvaarassa

Diakonissalaitos

Lahjoitettu

380€

Voimassa

toistaiseksi

60 000 nuorta Suomessa on vaarassa syrjäytyä koulutuksen ja työn ulkopuolelle. Diakonissalaitos auttaa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria Vamos -toiminnan kautta. Sinun lahjoituksesi myötä nuori saa vertaistukiryhmän sekä Vamos-valmentajan, jolla on aikaa kuunnella ja antaa viisaat neuvot elämän myrskyihin. Vamos-toimintaan osallistuneista nuorista 90 % kertoo elämänsä parantuneen ja puolet nuorista on päässyt kiinni opintoihin tai työelämään.

Kohteen tavoitteet

Tarvitsemme kipeästi uusia lahjoituksia. Monilla paikkakunnilla Vamokset eivät pysty ottamaan vastaan kaikkia halukkaita nuoria, vaan Vamokseen on jono. Nuorilla on monenlaisia haasteita. Osa nuorista tarvitsee rohkaisua uskaltaakseen lähteä kodin ulkopuolelle ja tukea päivärytmin löytämiseen. Toiset taas tarvitsevat ohjausta löytääkseen heille sopivat tuen ja palveluiden muodot. Työelämään ja opintoihin suuntaavat nuoret puolestaan kaipaavat uraohjausta ja tsemppausta pääsykokeita varten.

Mihin lahjoittajan euro menee

Vamostoiminta on todistetusti vaikuttavaa ja se tavoittaa jopa 2000 nuorta vuosittain. Vamoksen toimintaan on osallistunut jo lähes 15 000 nuorta. Nuoret suosittelevat vahvasti Vamos-palvelua muille nuorille.

Avainlukuja Vamos -toiminnasta vuodelta 2020:
-1 865 nuorta osallistui intensiiviseen valmennukseen
-noin puolet valmennuksen päättäneistä eteni työ- tai koulutuspoluille.

Aiemmissa selvityksissä on todettu, että:
-valtaosa nuorista raportoi itseluottamuksensa ja psyykkisen terveytensä kohonneen
-lähes yhdeksän nuorta kymmenestä kertoo elämänsä muuttuneen paremmaksi.

Tarinoita toiminnasta

Olen saavuttanut asioita, joiden en olisi vielä vuosi sitten uskonut olevan mahdollisia. Nyt olemme jo niin pitkällä, että olen aloittanut merkonomiopinnot.

Sara

Oma valmentajani oli aidosti kiinnostunut minusta ja pärjäämisestäni. Sain kavereita. Lyhyesti sanottuna: aika Vamoksessa oli parantavaa.

Maria

Lahjoita

Minimilahjoitus {{ minimum }}€

Lahjoita

{{ cartmessage.amount }}€ kohteelle "{{ cartmessage.fund }}" lisätty lahjoituslippaaseen.

Siirry maksamaan