Lahjoita

Minimilahjoitus {{ minimum }}€

Lahjoita

{{ cartmessage.amount }}€ kohteelle "{{ cartmessage.fund }}" lisätty lahjoituslippaaseen.

Siirry maksamaan

Väsyneen äidin pelastuspakkaus

Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä

Lahjoitettu

35€ / 5000€

Voimassa

toistaiseksi

Haluaisitko auttaa pienen vauvan ahdistunutta äitiä? Lahjoita äidille pelastuspakkaus Äimän kautta, me löydämme apua tarvitsevan äidin. Pakkaus sisältää: herkkuja äidille, kasvomaskin tai muun pienen hemmottelun, yllätyksen vauvalle sekä tuoreen ja kattavan tietopaketin, millaista apua on saatavilla. Tärkeimpänä asiana paketissa kuitenkin on se, että olemme yhteydessä paketin saavaan äitiin henkilökohtaisesti (vähintään etäyhteys) varmistaen, että hänellä on reitti avun luo. Tarvittaessa tarjoamme tukiäitisuhteen äitiyden polulle.

Keräyksen tavoitteet

Huomioida äitiä ja hänen jaksamistaan. Vauvan synnyttyä päähuomio kiinnittyy usein vauvaan niin läheisillä kuin neuvolassakin ja äiti itse jää sivummalle. Jos äidillä ilmenee synnytyksen jälkeisen masennuksen oireita, on kuitenkin hyvä tarkistaa tilanne. Tämän voi tehdä mukavalla tavalla Äimän pelastuspakkauksen kautta. Pienen muistamisen lisäksi äitiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti, varmistetaan että väylä avun ääreen löytyy ja tarvittaessa sovitaan vertaistukija tueksi äitiyden polulle.

Mihin lahjoittajan euro menee

Ovatko pienen vauvan äidit sydäntäsi lähellä? Onko lähipiirissäsi ollut masentuneen oloinen äiti? Haluaisit auttaa, muttet tiedä miten? Jos lähipiirissäsi on pienen vauvan äiti avun tarpeessa, suurin apu on kysyä miten hän voi ja tarjota vaikka hetken hengähdystauko. Mikäli sinulla ei tähän ole aikaa tai osaamista tai juuri nyt lähellä ei ole äitiä hädässä, voit lahjoittaa ahdistuneelle äidille pelastuspakkauksen Äimän kautta. Vertaistukitoimintamme ja meihin yhteyttä ottavien apua hakevien äitien kautta löytyy kyllä pelastuspakkauksen tarvitseva äiti. Pelastuspakkauksen tärkeä osa on henkilökohtainen kontakti pakkauksen saajaan ja mukana tuleva tieto. Apua tarjotaan pehmeästi, mutta varmistamme että äiti tietää, mistä apua on saatavilla ja tarvittaessa sovitaan rinnalle kanssakulkija, tukiäiti. Paketin saavan äidin luvalla hänen tilanteensa tarkistetaan puolen vuoden kuluttua. Nimet salataan, mutta tieto raportoidaan tukisuhteiden kautta ja palautteita toimintamuodosta kerätään jatkokehittelyä varten.