Lahjoita

Minimilahjoitus {{ minimum }}€

Lahjoita

{{ cartmessage.amount }}€ kohteelle "{{ cartmessage.fund }}" lisätty lahjoituslippaaseen.

Siirry maksamaan

Tukea sijaishuollosta itsenäistyvän nuoren arjen aloitukseen

Pesäpuu

Lahjoitettu

15€

Voimassa

toistaiseksi

Sijaishuollossa asuvan nuoren täyttäessä 18-vuotta sijaishuolto päättyy ja nuoret aloittavat itsenäisen elämän. Haasteena on itsenäistymisen aloitus, kun nuorella ei välttämättä ole läheistä suhdetta sukulais- ja läheisverkostoonsa. Keräyksen kautta autamme nuoria kokoamalla ja tarjoamalla heille arjen aloittamista helpottavia, konkreettisia tarvikkeita sisältäviä itsenäistymispaketteja. Pienikin materiaalinen tuki on merkityksellinen, se on osoitus siitä ettei ole yksin, vaan joku välittää.

Keräyksen tavoitteet

Lahjoitusten avulla sijaishuollosta itsenäistyvien nuorten hyväksi kootaan paketteja, jotka auttavat nuoria rakentamaan oman näköistä ja turvallista arkea omassa kodissa. Itsenäistymispaketit sisältävät nuorelle uuteen elämänvaiheeseen siirtyessä tärkeitä tavaroita, konkreettisia tarvikkeita, kuten mm. lakanat, kattila, pyyhe, ruokatarvikkeita sekä julkisen liikenteen kortti. Paketit auttavat nuorten itsenäiseen elämään siirtymistä, elämänhallintaa ja yhteydenpitoa itselle tärkeisiin ihmisiin.

Mihin lahjoittajan euro menee

Itsenäistymispaketteja on toimitettu Tampereen kaupungin hankkeen kautta Tampereen Sijais- ja jälkihuollon sosiaaliasemalle vuonna 2019 seitsemän kappaletta. Alli Paasikiven -säätiön myöntämän rahoituksen avulla itsenäistymispaketteja jaettiin vuonna 2020 25 kappaletta Tampereen sosiaalitoimen kautta. Itsenäistymispaketteja on toimitettu sijaishuollosta itsenäistyville nuorille myös Jyväskylän sosialitoimen kautta vuosien 2020 ja 2021 aikana yhteensä 50 kappaletta. Paketit ovat olleet arvoltaan 170–200 euroa ja sisältäneet muun muassa Finlayson lakanat ja pyyhkeen, Fiskarsin kattilan, peseytymisvälineet.