Lahjoita

Minimilahjoitus {{ minimum }}€

Lahjoita

{{ cartmessage.amount }}€ kohteelle "{{ cartmessage.fund }}" lisätty lahjoituslippaaseen.

Siirry maksamaan

Viittomakielisten yhdenvertaiset oikeudet

Kuurojen liitto

Lahjoitettu

15€

Voimassa

toistaiseksi

Kaikille kansalaisille tarkoitetut palvelut ovat usein kuuroille kohtuuttoman vaikeita saavuttaa. Kuuro asiakas ei voi esimerkiksi hyödyntää terveydenhuollon ajanvarauksissa toimivaa takaisinsoittopalvelua tai käyttää sosiaalihuollon 24h-puhelinpalveluja, joihin ei voi lähettää tekstiviestiä. Kuurot joutuvat kohtaamaan syrjintää myös mm. työmarkkinoilla ja jopa opiskelupaikkoja jaettaessa. Kuurojen ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisten mahdollisuuksien toteutuminen vaatii työtä.

Keräyksen tavoitteet

Lahjoittamalla tuet Kuurojen Liiton pitkäjänteistä oikeuksienvalvontatyötä. Neuvomme viittomakielen käyttäjiä sekä kerromme heidän toiveistaan ja tarpeistaan palveluiden tuottajille ja viranomaisille. Tarjoamme neuvontaa myös kuulovammaisten lasten vanhemmille ja lasten kanssa työskenteleville ammattilaisille. Seuraamme lainsäädännön uudistuksia ja valmistelutyötä. Pyrimme neuvotellen ja kirjallisten kannanottojen avulla tuomaan esille viittomakielen käyttäjien tarpeita.

Mihin lahjoittajan euro menee

Tarinoita toiminnasta

Kuurojen Liiton edunvalvonnan lausunnot ja viittomakielilaki ovat mahdollistaneet kuurolle lapselleni oikeuden saada opetusta omalla äidinkielellään, viittomakielellä.

Elina 38v.

Minulta evättiin opiskelupaikka, koska opisto arvioi kuurouteni huomioimisen "liian vaikeaksi". Edunvalvonnan avulla saimme asian ratkaistua opiston kanssa ja pääsin opiskelemaan.

Minna 20v.

Lahjoita

Minimilahjoitus {{ minimum }}€

Lahjoita

{{ cartmessage.amount }}€ kohteelle "{{ cartmessage.fund }}" lisätty lahjoituslippaaseen.

Siirry maksamaan