pieni ele

www.pieniele.fi

Toiminta-alue

Koko Suomi

Perustettu

1907

Kokoluokka

Pieni

pieni ele

pieni ele on kerännyt lahjoituksia suomalaisten pitkäaikaissairaiden ja vammaisten tukemiseen jo vuodesta 1907 asti. Keräys on järjestetty äänestyspaikoilla yhtä kauan kuin vaalejakin on ollut. Kaikki lahjoitukset jäävät Suomeen ja puolet lahjoituksista suoraan paikkakunnalle apua tarvitseville. Keräyksellä autetaan muun muassa sydänsairaita, epilepsiaa sairastavia, invalideja, sokeita, kuuroja, aivosairaita; lapsia, nuoria ja aikuisia. pieni ele ry:n tuotoilla autetaan 300 000 vammaista ja pitkäaikaissairasta sekä heidän perheitään.

Keskeiset toimintamuodot

Vammaisten ja pitkäaikaissairaiden tukeminen lahjoitusten avulla järjestöjen ja paikallisyhdistysten kautta. Kohderyhmäämme ovat epilepsiaa sairastavat, hengityssairaat, invalidit, kehitysvammaiset, kuurot, munuais- ja maksasairaat, neurosairaat, näkövammaiset, reumasairaat, psoriaatikot, diabeetikot, allergiset, sydänsairaat sekä mielenterveyden haasteita kokevat.

Päämäärämme

Onni on pienet hetket. Lapsen ensimmäiset askeleet, rakkaan pusu, se hetki, kun silmistäsi näkee aidon onnen. Se voi tulla myös toisten auttamisesta. Voit tuntea sen itse tai voit nähdä sen läheisesi kasvoilta, kun ilahdutit häntä. Onni ja onnellisuus eivät ole sama asia. Onnellisuus on se, mitä rakennat – mutta vaikka elämäsi ei olisi onnellista, voit kokea onnea päivittäin. Onni on olemassa rikkaille, köyhille, terveille ja sairaille. pienen eleen lahjoituksilla saa onnen hetkiä, tukea ja turvaa pitkäaikaissairaiden ja vammaisten arkeen.