Operaatio Ruokakassi

operaatioruokakassi.fi

Toiminta-alue

Varsinais-Suomi

Perustettu

2008

Kokoluokka

Keskisuuri

Operaatio Ruokakassi

Operaatio Ruokakassi ry on kristillinen hyväntekeväisyysyhdistys, joka jakaa ruokakasseja vähävaraisille. Tarkoituksemme on auttaa ja tukea huonoimmassa asemassa olevia vanhuksia, lapsiperheitä ja muita vähävaraisia ihmisiä. Saamme ruuat lahjoituksina ja jakamamme ruoka ei koskaan maksa saajalleen mitään, mutta ruokien vaatima logistiikka ja varastointi on katettava lahjoitusvaroin.

Keskeiset toimintamuodot

Turussa sijaitsevan keskusyksikön henkilökunta hakee hävikkiruuan alueen kaupoista ja suuremmilta lahjoittajilta pääkaupunkiseutua myöten. Keskusvarastomme jakaa ruoat Operaatio Ruokakassin 43:lle jäsenyhdistyksille, jotka hoitavat kassien jaon omissa pisteissään vapaaehtoisten voimin. Vuonna 2020 jaoimme 2,1 miljoonaa kiloa ruokaa, mikä tarkoittaa noin 4600 kassia viikossa.

Päämäärämme

Päämäärämme on auttaa heikoimassa asemassa olevia ihmisiä. Tarjoamalla heille maksutta ruokaa pystymme osaltamme helpottamaan lapsiperheiden, eläkeläisten, työttömien tai muuten hankalaan elämäntilanteeseen joutuneiden ahdinkoa. Tarjoamme ruokajaon ohessa myös palveluneuvontaa ja olemme merkittävä tukityöllistäjä. Palkkatuella ja työkokeilussa meillä on noin 50 ihmistä vuodessa. Hävikkiruuan jakaminen on myös ympäristöteko. Ruokahävikin hyödyntämisen on laskettu tuottavan yli 6 miljoonan euron säästön mm. kaatopaikkamaksuina, vaikka se ei rahana missään näykään.