Lasten Kesä

www.lastenkesa.fi

Toiminta-alue

Koko Suomi

Perustettu

1952

Kokoluokka

Pieni

Lasten Kesä

Lasten Kesä ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö, joka järjestää laadukasta tuettua leiritoimintaa ennaltaehkäisevänä lastensuojelutyönä. Lasten ja nuorten leirejä pidämme kaikkina koulujen loma-aikoina ja lisäksi järjestämme perheleirejä viikonloppuisin, myös yhteistyössä monien muiden järjestöjen kanssa. Lapsille suunnatun toiminnan tarjoamisen ohella painotamme vahvasti perheiden tukemista.

Keskeiset toimintamuodot

Tuetut lasten ja nuorten leirit koulujen loma-aikoina, perheleirit, yhteistyöleirit ja -tapahtumat muiden toimijoiden kanssa, leirikoulut, perheitä tukevat leirihankkeet.

Päämäärämme

Jokaisella lapsella on oikeus lepoon, leikkiin ja vapaa-aikaan (Lasten oikeuksien sopimus). Toteutamme ja kehitämme tuettua lomatoimintaa, joka pyrkii voimaannuttamaan ja tarjoamaan elämyksiä lapsille, nuorille ja perheille erilaisista taustoista. Monella ei välttämättä ole mahdollisuutta muuhun lomaan kodin ulkopuolella ja haluamme omalta osaltamme vähentää perheiden välistä eriarvoisuutta. Leirillä lapsilla on mahdollisuus mukavaan toimintaan luonnon keskellä yhdessä kaverien sekä turvallisten aikuisten kanssa ja perheen aikuisilla on mahdollisuus hengähtää lastenleirien aikana kotona.