Lahjoita

Minimilahjoitus {{ minimum }}€

Lahjoita

{{ cartmessage.amount }}€ kohteelle "{{ cartmessage.fund }}" lisätty lahjoituslippaaseen.

Siirry maksamaan

Tukea rintasyöpään sairastuneille

Europa Donna Finland

Lahjoitettu

30€

Voimassa

toistaiseksi

Vakava sairastuminen ja raskaat hoidot aiheuttavat monenlaisia oireita ja kuormittavat sekä henkisesti että fyysisesti. Vaikka rintasyövän paranemisennuste on hyvä, syöpädiagnoosi on aina shokki eikä sairaus ole ohi hoitojen päätyttyä. Vertaistukitapaamisissa rintasyöpään sairastuneet saavat jakaa ajatuksiaan muiden saman kokeneiden kanssa. Vertaistukea on tarjolla myös parantumatonta rintasyöpää sairastaville. Tarve keskustelulle samassa tilanteessa olevien kanssa on suuri.

Keräyksen tavoitteet

Tarjoamme viikoittain mahdollisuuden keskustella puhelimitse rintasyövän kokeneen, koulutetun vertaistukijan kanssa. Vertaistukitapaamisia järjestetään sekä kasvokkain kohtaavina ryhminä että verkossa. Tapaamisia järjestetään eri teemoilla, elämäntilanteen tai sairauden vaiheen mukaan. Osassa tapaamisista on mukana asiantuntija, esim. psykoterapeutti tai syöpälääkäri, ja paikalla on aina kaksi vapaaehtoista, koulutettua vertaistukijaa.

Mihin lahjoittajan euro menee

Vuonna 2022 vertaistukiryhmiä kokoontui 8 paikkakunnalla yhteensä 83 kertaa ja verkossa 18 kertaa. Vertaisillat tavoittivat 440 osallistujaa. Ennen koronaa vuonna 2019 osallistujamäärä oli 145 tapaamisessa yhteensä 1040 henkilöä. Osallistujat pitivät tapaamisia tarpeellisina ja he saivat tapaamisista tietoa ja tukea, monen olo helpottui. Verkossa järjestettiin myös syvärentoutushetkiä, joilla vahvistettiin osallistujien henkistä jaksamista erilaisin hengitys- ja rentoutusharjoituksin. Rintasyöpään sairastuneiden tueksi koulutettiin 14 uutta vapaaehtoista vertaistukijaa.

Tarinoita toiminnasta

Heti sairauden alussa Donnien tapaamisella oli iso positiivinen vaikutus. Näin, että rintasyöpään sairastuneet ovat ihan tavallisia, elämäniloisia naisia. Sain voimaa ja perspektiiviä sairauteeni.

Vertaistukeen osallistunut

Koronakeväänä nämä vertaistukitapaamiset ovat olleet tosi tärkeitä. Tykkään myös, että olen ystävystynyt monen kauempana asuvan kanssa.

Verkkovertaisillan osallistuja

Lahjoita

Minimilahjoitus {{ minimum }}€

Lahjoita

{{ cartmessage.amount }}€ kohteelle "{{ cartmessage.fund }}" lisätty lahjoituslippaaseen.

Siirry maksamaan