Lahjoita

Minimilahjoitus {{ minimum }}€

Lahjoita

{{ cartmessage.amount }}€ kohteelle "{{ cartmessage.fund }}" lisätty lahjoituslippaaseen.

Siirry maksamaan

Tukea rintasyöpään sairastuneille

Europa Donna Finland

Lahjoitettu

30€

Voimassa

toistaiseksi

Vain saman kokenut voi tietää täsmälleen, miltä vakava sairastuminen tuntuu. Rintasyöpään sairastuminen ja raskaat hoidot aiheuttavat monenlaisia sivuoireita ja kuormittavat sekä henkisesti että fyysisesti. Vaikka rintasyövän paranemisennuste on hyvä, syöpädiagnoosi on aina shokki eikä sairaus ole ohi hoitojen päätyttyä. Vertaistukitapaamisissa rintasyöpään sairastuneet saavat jakaa tunteitaan ja ajatuksiaan muiden saman kokeneiden kanssa.

Keräyksen tavoitteet

Tarjoamme viikoittain mahdollisuuden keskustella puhelimitse rintasyövän kokeneen, koulutetun vertaistukijan kanssa. Vertaistukitapaamisia järjestetään sekä kasvokkain kohtaavina ryhminä että verkossa. Tapaamisia järjestetään eri teemoilla, elämäntilanteen tai sairauden vaiheen mukaan. Osassa tapaamisista on mukana asiantuntija, esim. psykoterapeutti tai syöpälääkäri, ja paikalla on aina kaksi vapaaehtoista, koulutettua vertaistukijaa.

Mihin lahjoittajan euro menee

Vuonna 2020 vertaistukiryhmiä kokoontui 12 paikkakunnalla yhteensä 92 kertaa ja verkossa 20 kertaa. Vertaisillat tavoittivat 619 osallistujaa. Vuonna 2019 osallistujamäärä oli 145 tapaamisessa yhteensä 1040 henkilöä. Asiantuntijoiden ohjaamia teemailtoja verkossa toteutui neljä. Aiheina olivat parisuhdeilta, läheisten ilta, miten puhun lapselle syövästä sekä syöpä ja seksuaalisuus –teemailta. Verkossa järjestettiin myös Mielitreenejä, joilla vahvistettiin osallistujien henkistä jaksamista erilaisin hengitys- ja rentoutusharjoituksin.

Tarinoita toiminnasta

Heti sairauden alussa Donnien tapaamisella oli iso positiivinen vaikutus. Näin, että rintasyöpään sairastuneet ovat ihan tavallisia, elämäniloisia naisia. Sain voimaa ja perspektiiviä sairauteeni.

Vertaistukeen osallistunut

Koronakeväänä nämä vertaistukitapaamiset ovat olleet tosi tärkeitä. Tykkään myös, että olen ystävystynyt monen kauempana asuvan kanssa.

Verkkovertaisillan osallistuja

Lahjoita

Minimilahjoitus {{ minimum }}€

Lahjoita

{{ cartmessage.amount }}€ kohteelle "{{ cartmessage.fund }}" lisätty lahjoituslippaaseen.

Siirry maksamaan