Lahjoita

Minimilahjoitus {{ minimum }}€

Lahjoita

{{ cartmessage.amount }}€ kohteelle "{{ cartmessage.fund }}" lisätty lahjoituslippaaseen.

Siirry maksamaan

Kohdataan-somesta uusia ystäviä

Kehitysvammaliitto

Voimassa

toistaiseksi

Yksinäisyys on yhteiskuntamme haaste. Suomalaisista joka viides kokee yksinäisyyttä jossain vaiheessa elämää ja joka kymmenes on jatkuvasti yksinäinen. Yksinäisyys on korostunut näinä poikkeuksellisina aikoina, kun fyysiset kohtaamiset ovat vähissä. Tuoreiden kyselyiden mukaan jopa joka kolmas suomalainen kokee olevansa yksinäinen. Erityistä tukea tarvitsevat ihmiset kokevat yksinäisyyttä vieläkin yleisemmin.

Keräyksen tavoitteet

Kohdataan on somepalvelu, jossa yksinäiset voivat tutustua uusiin ihmisiin ja löytää kavereita. Kohdataan-some on tarkoitettu kaikille yli 15-vuotiaille, erityisesti tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille. Kohdataan-some on saavutettava ja helppokäyttöinen, siellä on huomioitu myös käyttäjät, joille tavalliset somepalvelut ovat vaikeita käyttää. Kohdataan-someen lahjoittamalla olet mukana vähentämässä tukea tarvitsevien nuorten ja aikuisten yksinäisyyttä!

Mihin lahjoittajan euro menee

Kerätyillä varoilla ylläpidämme ja kehitämme Kohdataan-somea. Kohdataan-somessa voi jutella samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten kanssa sekä pienissä ryhmissä että kahdestaan. Viikoittain järjestetään myös ohjattuja chatteja eri aiheisiin liittyen. Palvelussa panostetaan myönteiseen ilmapiiriin ja tuetaan kohtaamista ja vuorovaikutusta. Sitä moderoidaan ja ylläpitoon saa tarvittaessa helposti yhteyttä. Palvelussa on panostettu turvallisuuteen, ja se on ilmainen ja ei-kaupallinen. Kohdataan-some avattiin keväällä 2020, ja vuodessa sinne on rekisteröitynyt yli 1000 käyttäjää. Käyttäjät kertoivat kyselyssä, että Kohdataan-somessa on helppo jutella muiden kanssa, ja että he ovat löytäneet sieltä kavereita. Monelle Kohdataan-some on myös ainoa some, jota käyttää.

Kohdataan-somen ja lisätietoa löydät osoitteesta https://kohdataan.fi