Lahjoita

Minimilahjoitus {{ minimum }}€

Lahjoita

{{ cartmessage.amount }}€ kohteelle "{{ cartmessage.fund }}" lisätty lahjoituslippaaseen.

Siirry maksamaan

Vertaistukijoiden kouluttaminen

Europa Donna Finland

Voimassa

toistaiseksi

Keräämme lahjoitusvaroja vertaistukijoiden kouluttamiseen rintasyöpää sairastaville. Vain saman kokenut tietää, miltä tämä tuntuu on lause, jonka kuulee usein kriisissä olevan huulilta. Tämä pätee myös rintasyöpään sairastuneisiin; samassa tilanteessa ollut ymmärtää parhaiten minkälaisia tunteita ja ajatuksia diagnoosin kuulleen tai rankkoja hoitoja läpikäyvän päässä pyörii. Syöpämatkan itsekin tehnyt, koulutettu vertaistukija oivaltaa, milloin pitää kuunnella ja kohdata, milloin rohkaista ja lohduttaa, milloin opastaa eteenpäin.

Keräyksen tavoitteet

Järjestämme yhden uusien vertaistukijoiden koulutuksen vuodessa. Myöskin toiminnassa jo mukana oleville vapaaehtoisille pidämme viikonlopputapaamisen täydennyskoulutuksen ja työnohjauksen merkeissä kerran vuodessa. Levinnyttä rintasyöpää sairastaville tukihenkilöille toteutamme omaa työnohjausta 4 kertaa vuodessa. Näin varmistamme riittävän määrän tukihenkilöitä valtakunnallisesti ryhmiin, verkkovertaistukeen sekä puhelintukeen ja pidämme huolta vapaaehtoistyöntekijöidemme jaksamisesta.

 

Mihin lahjoittajan euro menee

Vuonna 2019 koulutimme 19 uutta vertaistukijaa kahdessa erillisessä koulutuksessa. Jo toiminnassa mukana oleville pidimme kaksi viikonlopputapaamista, joihin osallistui yhteensä 50 henkilöä. Vuonna 2019 vapaaehtoisten vertaistukijoiden määrä oli 65 henkilöä ja vuonna 2021 määrä on lähes 80 henkilöä.

Vapaahtoisemme kohtasivat vuoden 2019 aikana yli tuhat rintasyöpään sairastunutta 145 eri ryhmätapaamisessa, 14 eri paikkakunnalla. Erikoissairaanhoidon yksiköissä vertaistukijamme tekivät vuoden 2019 aikana 50 vapaaehtoisvuoroa ja kohtasivat 450 henkilöä. Vertaistukipuhelimeen vapaaehtoisemme vastasivat noin 60 kertaa vuoden aikana. Koronapandemian alettua keväällä 2020 kasvokkain kokoontuvat ryhmätapaamiset keskeytettiin ja aloitimme uutena toimintana verkkovertaisillat, joita saatiin vuoden aikana pidettyä 16 ja osallistujia oli yhteensä 106. Myös ryhmiä ehti kokoontua alkuvuodesta ja syksyllä, kohtaamisia oli 488.

Tämän mahdollistavat sitoutuneet, koulutetut vapaaehtoisemme!

Tarinoita toiminnasta

Kouluttauduin vertaistukijaksi ja ohjaan nuorena sairastuneiden ryhmää. Koen, että saan itselleni paljon enemmän kuin annan! Tapaamiset ovat vastavuoroisia ja täynnä oivaltavaa keskustelua.

Tuuli 53v.

Lahjoita

Minimilahjoitus {{ minimum }}€

Lahjoita

{{ cartmessage.amount }}€ kohteelle "{{ cartmessage.fund }}" lisätty lahjoituslippaaseen.

Siirry maksamaan