Lahjoita

Minimilahjoitus {{ minimum }}€

Lahjoita

{{ cartmessage.amount }}€ kohteelle "{{ cartmessage.fund }}" lisätty lahjoituslippaaseen.

Siirry maksamaan

Vertaistukea parantumatonta rintasyöpää sairastaville

Europa Donna Finland

Voimassa

toistaiseksi

Muualle elimistöön levinnyt rintasyöpä todetaan vuosittain 1000 henkilöllä. Tällöin syöpää ei enää voida parantaa. Järjestämme parantumatonta rintasyöpää sairastaville kohdennettua vertaistukea ryhmämuotoisena, verkossa sekä puhelimitse. Organisoimme myös asiantuntijaluentoja sekä viikonlopputapaamisia hyvinvoinnin, virkistyksen ja vertaistuen merkeissä. Tapahtumia pidetään myös koko perheelle ja pariskunnille. Tarve keskustelulle samassa tilanteessa olevien kanssa on suuri.

Keräyksen tavoitteet

Tarjoamme viikoittain mahdollisuuden keskustella puhelimitse toisen levinnyttä rintasyöpää sairastavan kanssa. Puhelintukea antaa tehtävään koulutettu vertaistukija. Järjestämme vuosittain hyvinvointiviikonlopun sekä taideterapialeirin levinnyttä rintasyöpää sairastaville. Vertaisiltoja verkossa eri teemoilla ja asiantuntija-alustuksella tai vapaan keskustelun merkeissä järjestetään kuukausittain, samoin ryhmätapaamisia koronatilanteen niin salliessa eri paikkakunnilla.

Mihin lahjoittajan euro menee

Vuonna 2020 järjestimme yhteensä 17 ryhmätapaamista levinnyttä rintasyöpää sairastville, verkossa ja kasvokkain. Kohdattuja henkilöitä oli yhteensä 107. Ennen koronaa, vuonna 2019 kohtaamisia oli 203. Hyvinvointiviikonloppuun ja taideterapialeirille osallistui vuonna 2019 yhteensä 29 parantumatonta rintasyöpää sairastavaa.

Tarinoita toiminnasta

Oli aikaa nähdä ympärillään se kaikki hyvä, ilo ja ystävyys. Todella saatiin tuntea vertaistuen vaikutus. Käsiteltiin vaikeita asioita turvallisessa yhteisössä.

Hyvinvointiviikonlopun palaute

Leiri toi mukavaa ja värikästä vaihtelua arkeen. Parasta oli keskustelut vertaissiskojen kanssa sekä rento yhdessäolo.

Palaute taideterapialeiriltä

Lahjoita

Minimilahjoitus {{ minimum }}€

Lahjoita

{{ cartmessage.amount }}€ kohteelle "{{ cartmessage.fund }}" lisätty lahjoituslippaaseen.

Siirry maksamaan